رییس بیمارستان سوانح سوختگی اصفهان گفت: سه نفر از دانشآموزان شین آبادی فردا در اتاق عمل جراحی میشوند.
فریدون عابدینی در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه اصفهان، با بیان اینکه وضعیت جسمانی سه نفر از دانشآموزان حادثه دیده مدرسه شین آباد آمادگی لازم را برای اولین عمل جراحی دارد، اظهار کرد: این دانشآموزان فردا برای انجام عمل جراحی و برداشتن نسوج مرده و جایگزین کردن پانسمان آنتیباکتریال جدید به اتاق عمل فرستاده می شوند.
وی با بیان اینکه به دلیل گذشت بیش از 28 روز از آسیب دیدگی این بیماران حساسیت زیادی برای درمان آنها لازم است، گفت: تاکنون از مسکنهای سبک برای درمان و تعویض پانسمان این بیماران استفاده میشده است.
رییس بیمارستان سوانح سوختگی اصفهان با بیان اینکه در دو روز گذشته اقدامات خوبی برای ایجاد آمادگی لازم جهت انجام عمل جراحی بر روی این بیماران در اصفهان انجام شده است، افزود: البته شرایط سه نفر از این بیماران برای انجام عمل جراحی هنوز مناسب نیست و در شرایط ریسک پذیری قرار دارند.
عابدینی با بیان اینکه عفونت موجود در پوست دو تن از بیماران به قلب، کلیه، کبد و ریه آنها سرایت کرده است، اضافه کرد: این عفونت توسط گردش خون در بدن این دو دانشآموز پخش شده است و شرایط جسمانی این بیماران را نسبت به چهار بیمار دیگر حساس تر کرده است.
وی با تاکید بر اینکه تمام تلاش کادر پزشکی اصفهان مبنی بر کنترل عفونت موجود در بدن این بیماران است، ادامه داد: چنانچه شدت عفونت در بدن این بیماران تشدید شود این بیماران به نارسایی بافت داخلی دچار خواهند شد.
رییس بیمارستان سوانح سوختگی اصفهان با بیان اینکه گذر زمان درمان این بیماران را دچار حساسیتهای شدید میکند، ادامه داد: احتمال مبتلا شدن بیمارانی که سوختگی آنها در حد درجه 2 و 3 عمیق باشد به میکروب سودوموناس زیاد است ولی خوشبختانه تاکنون هیچکدام از این دانشآموزان دچار این میکروب نشدند.
عابدینی با بیان اینکه میکروب سود موناس به دنبال عفونت شدید سوختگی در بدن فعال میشود، افزود: این میکروب می تواند پس از 12 ساعت از فعالیت خود در بدن بیمار را از پای در آورد.
وی با بیان اینکه اکنون درمان دانشآموزان شین آبادی بیشتر در حد جراحی زخمها است، ادامه داد: در حال حاضر انجام جراحی پلاستیک بر روی این بیماران انجام نخواهد شد.
رییس بیمارستان سوانح سوختگی اصفهان افزود: کارگذاشتن پین در انگشتان و استفاده از آتل برای صاف کردن دستهای این بیماران تنها اقدام جراحی پلاستیکی است که در حال حاضر برای این دانشآموزان استفاده میشود.
اسکان خانوادههای دانش آموزان در یکی از مراکز آموزش و پرورش اصفهان
همچنین سید مجید عاملیان، مدیرکل آموزش و پرورش استان اصفهان نیز در خصوص هزینههای مورد نیاز برای درمان این دانش آموزان به خبرنگار ایسنا- منطقه اصفهان، گفت: وزارت آموزش و پرورش هزینههای درمانی دانش آموزان شین آبادی را تقبل کرده و اعتبارات ملی برای آن ها در نظر گرفته است.
وی با بیان اینکه خانوادههای دانش آموزان آسیب دیده در حادثه آتش سوزی مدرسه شین آباد نیزدر یکی از مراکز آموزش و پرورش شهر اصفهان اسکان داده شدهاند، افزود: همه امکانات رفاهی اعم از خوراک و وسایل نقلیه برای آنها در نظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: وزارت آموزش و پرورش برای آنها اعتباراتی در نظر گرفته است که پس از پایان مراحل درمانی آنها واریز خواهد شد.
مسوؤل بهداشت محیط مرکز بهداشت استان اصفهان گفت: اگر برای مردم کلانشهر اصفهان مقدور است از شهر خارج شوند تا از آلودگی پیشرو در امان بمانند.
حسین صفاری در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه اصفهان، اظهار کرد: ماسکهای معمولی که شهروندان استفاده میکنند نمیتواند موثر باشد چراکه ذرات آلاینده کمتر از نیم میکرون قطر دارند.
وی با بیان اینکه ماسکهای موسوم به N95، P1و P2 در جلوگیری از ورود آلایندهها موثرتر هستند، افزود: در شرایط آلودگی هوا ماسکهایی که دارای فیلتر و ضخامت مناسب هستند توصیه میشود و ماسکهای معمولی هیچگونه تاثیری برای جلوگیری از ورود آلودگی ندارد.
مسوؤل بهداشت محیط مرکز بهداشت استان اصفهان تصریح کرد: ماسکهای مناسب در تمام داروخانهها و فروشگاههای لوازم آرایشی بهداشتی موجود است و همچنین این ماسکها در اختیار اورژانس و پلیس راهور نیز قرار گرفته است.
صفاری ادامه داد: با وجود شرایط اینورژن توصیه میشود که در روزهای پیشرو اطفال و افراد مسن از منزل خارج نشوند و مردم عادی نیز از ورزش و فعالیتهای بدنی سنگین پرهیز کنند.
وی خاطر نشان کرد: اگر برای مردم کلانشهر اصفهان مقدور است از شهر اصفهان خارج شوند تا از آلودگی پیشرو در امان بمانند.